Alkoholmentesített borból készült habzó ital
38. § (1) Alkoholmentes borból készült habzó ital az, amely
erjesztéssel vagy szén-dioxid hozzáadásával készül
alkoholmentesített borból, ha a bor alkoholtartalmának
térfogatcsökkenése a 25%-ot nem éri el, továbbá:
a) borból az alkohol eltávolítására kíméletes termikus eljárások,
membrános kezelések használhatók;
b) az előállításhoz asztali bort vagy m.t. minőségi bort használtak fel;
c) a készítés során folyékony szén-dioxidos extrakció is
alkalmazható;
d) az alkoholtartalom kevesebb, mint 0,5% vol. legyen;
e) az alkoholmentes borból készült habzó ital jelölést a palackozott
termék címkéjén, a tartályon, a csomagolóanyagokon, az itallapokon
és árlistákon fel kell tüntetni.
(2) Alkoholmentes borból készült habzó ital előállításához védett
eredetű bort nem lehet felhasználni.
Szerkesztette: Lapoda Multimédia
Maradjon online a Kislexikonnal Mobilon és Tableten is
|