Kisszótár


Magyar Magyar Angol Angol
Animalitás... ----

Magyar Magyar Német Német
Animalitás... ----

Címszavak véletlenül



Címszó:
Tartalom:

Animalitás

Állati érdekes vonása ez a nehezebb, érettebb vörösboroknak. Általában értékként tartják számon mifelénk és manapság, de (amint azt a minap a Master of Wine bor-csúcsegyetemen tanuló Romsics László főborásztól megtudtuk) van egy határozott álláspont. Eszerint az animalitás simán egy borbetegség, mely a jó öreg Brettanomycesre vezethető vissza. A Bretannomycesek az élesztők, akik az ún. egér ízért is felelősek. Sokszor egy paraszthajszál választ el különben egy borhibát-betegséget attól, hogy erénynek minősítsük, ez nemegyszer konvenció kérdése, főleg az ilyen nem átütően kellemetlen jellemzőknél (az egér íznél, a kénhidrogén-szagnál vagy a feketetörésnél nem merül fel, hogy félreismert erények lennének).



Maradjon online a Kislexikonnal Mobilon és Tableten is