Kisszótár


Magyar Magyar Angol Angol
Antal Lászl... ----

Magyar Magyar Német Német
Antal Lászl... ----

Címszavak véletlenülCímszó:
Tartalom:

Antal László

Festőművész

1962-ben született Debrecenben. 1970-ben költözött Szolnokra, és ott végezte el általános iskolai tanulmányaimat. Lehetőségei nem engedték meg, hogy művészeti iskolába folytassa, így szobafestő lett. Itt ismerte meg a festék és színkeverés tudományát. Közben festőművészek oktatásaira járt, sűrűn megfordult a szolnoki művésztelepen. A művészet mellett még az építészet is érdekelte, így került Debrecenbe a Péchy Mihály Építőipari Szakközépiskolába, ezt elvégezte, de nem maradt a szakmában.

1983-ban bevonult katonának és Csongrádra került. A festészet itt is tovább kísérte. Dekoratőrként dolgoztott és szabadidőjében kijárt id. Stélik Lajos festőművész órájára. A mestertől nagyon sokat tanult.

1985-ben Martfűre nősült a Tisza Cipő Gyár dekoratőre lett. A kötelező feladatok mellett maradt ideje a festészetre is. Kedvenc témái közé tartozik a táj, vadak, vadászat ábrázolása. Szeret grafikákat is készíteni. Munkáit a martfűi emberek elismerik, a város 2003-ban művészeti díjjal jutalmazta eddigi munkásságát.

Szerkesztette: Lapoda MultimédiaMaradjon online a Kislexikonnal Mobilon és Tableten is