Kisszótár


Magyar Magyar Angol Angol
Aszalás... ----

Magyar Magyar Német Német
Aszalás... ----

Címszavak véletlenül



Címszó:
Tartalom:

Aszalás

Az aszalás egy gyümölcstartósítási eljárás. Ennek eredményeként a kezelt gyümölcs összetöpped, elveszti tömegének nagy részét. Lényege, hogy közepesen meleg eszközzel (régen kihűlő kemencében, ma speciálisan erre készített készülékkel) lassan kiszárítják a megfelelően előkészített gyümölcsöt. Így a gyümölcs értékes enzimjei, vitaminjai nem bomlanak el és az eljárás folytán elvesztett víz hiánya meggátolja az esetleges rothadást, penészedést. Aszaltgyümölcs a kereskedelemben is kapható. Leginkább ezeket a gyümölcsöket aszalják: ananász, kajszibarack, szilva.



Maradjon online a Kislexikonnal Mobilon és Tableten is