Kisszótár


Magyar Magyar Angol Angol
Balzam Rózs... ----

Magyar Magyar Német Német
Balzam Rózs... ----

Címszavak véletlenülCímszó:
Tartalom:

Balzam Rózsa

Becsei (Vajdaság) amatőr festő.

Becsén születt 1942. január 29-én.

Már iskolás korában is nagyon szerettem rajzolni, festeni, de komolyabb érdeklődést a festészet iránt nyugdíjba vonulása után tanúsított. Betagosodott a helyi festőcsoportba, ahol aktív tapasztalatcsere mellett folyik a munka hétvégeken.

A szükséges szakkönyvek (Hasel Harrison: Müvészakadémia, Híres festok hetilap, stb) beszerzése után már megkezdődött a komoly munka. Az első képek elkészülésével, autodidakta módon, már az önbizalma is megerősödött. Megszervezték az első közös kiállítást, amely elismerések tovább buzdították és olyan lelki megelégedést nyújtottak számára, melyet érezni belülről csak az alkotó tud.

Tíz év elteltével három önálló és számtalan közös tarlata volt. A péterrévei müvelődési kör 33. MIRK nemzetközi kiállításán 2003. április 30-án I. helyezésért oklevelet szerezett, majd a jugoszláviai gyűjtők egyesületének szövetsége jubileumi nagymesteri díszoklevéllel tüntte ki.

Budapesten 2004. augusztus 17-én a Magyarok Világszövetsége - Magyarok Háza - a IV. Délvidéki kiállítása alkalmából díszoklevelet és aranyérmet kapott a festmények kategóriában. 2005. június 7-17.-ig önálló tárlattal jelent meg a szenttamási művelődési otthonban, 36 nagy és 27 miniatűr képpel, ahol az olajtechnika mellett a pasztell, az akril, az akvarell és kombinált technikák is jelen voltak. Idén meghívást kapott Pilisvörösvárra a Mühely galleria augusztus 12-19.-ig tartandó kiállítására, ahova a bejelentett képek dokumentációs elintézése akadályokba ütközött. Emiatt elmaradt a részvétele ezen a kiállításon.

Balzam Rózsa: Erdőrész tavasszalBalzam Rózsa: A természet harmóniájaBalzam Rózsa: Patak partBalzam Rózsa: TanyaBalzam Rózsa: Erdő nyáronBalzam Rózsa: Csendélet almával

Szerkesztette: Lapoda MultimédiaMaradjon online a Kislexikonnal Mobilon és Tableten is