Kisszótár


Magyar Magyar Angol Angol
Barbera... ----

Magyar Magyar Német Német
Barbera... ----

Címszavak véletlenül



Címszó:
Tartalom:

Barbera

Erőteljes növésű, későn érő fajta, széles íz-skálával, kedvező savtartalmú még forró tájakon való termesztés esetén is. Jellemző rá a friss gyümölcsösség és a jelentős savtartalom, viszonylag csekély tannintartalom mellett. A teljesen érett szőlő barrique-ban való érlelésre is alkalmas. Híres a tölgyfahordóban érlelt Barbera Bricco dell"Uccellone. Az egyszerű borok itatják magukat, és sokszor enyhén gyöngyöznek. Mérsékelten lehűtve élvezettel fogyaszthatók hideg előételekhez. A Barbera remekül illik gombás rizottóhoz, szalámihoz, valamint friss, csípős kísérőként grillezett ételekhez. Elterjedése: Piemonte, Lombardia, Szlovénia, Argentína, bizonyos fokig Kalifornia.

Szerkesztette: Lapoda Multimédia



Maradjon online a Kislexikonnal Mobilon és Tableten is