Kisszótár


Magyar Magyar Angol Angol
Bartos King... ----

Magyar Magyar Német Német
Bartos King... ----

Címszavak véletlenülCímszó:
Tartalom:

Bartos Kinga

Néhány szó a festőművészről: 1977-ben születtem Jászberényben. Általános-és középiskolai tanulmányaimat is itt végeztem. 2001-ben diplomáztam a Nyíregyházi Főiskola rajz-vizuális kommunikáció tanár szakán, ahol Szepessy Béla, Bodó Károly, Lukács Gábor voltak mestereim. A főiskola elvégzése után kerültem a jászberényi Hamza Múzeumba, ahol egy évig dolgoztam gyűjteménykezelőként. 2002 őszétől a jászfényszarui Általános Iskola és Kooperatív Művészeti Alapiskolában tanítok rajzot, festészetet és grafikát. 2004 májusában kiadványszerkesztő szakképesítést is szereztem. Alapító tagja vagyok az 1999-ben, művészetet kedvelő és gyakorló fiatalokból alakult Hamza Studio-nak, akikkel évente egy-két csoportos kiállításon veszek részt. Csoportunk tagjai mind szakirányú végzettséggel rendelkeznek.

A művészet, gyermekkorom óta nagyon közel áll hozzám, ebben nőttem fel, hiszen édesanyám kiváló művelője a festészetnek. Az ő révén jó néhány művészeti kiállításra, rendezvényre is eljutottam, és számos művésszel ismerkedhettem meg személyesen is.

Leginkább a festészet, ami meghatározó az életemben, de a grafika és a fotó sem áll távol tőlem. Modern korunk ?új művészete?, a számítógépes grafika is felkeltette érdeklődésemet az utóbbi években. A számítógép és a művészet összekapcsolódásának számos területe nyújt érdekes és különleges lehetőségeket, melyeket szeretnék minél mélyebben megismerni.

Szerkesztette: Lapoda MultimédiaMaradjon online a Kislexikonnal Mobilon és Tableten is