Csökkentett alkoholtartalmú bor
Csökkentett alkoholtartalmú borok, olyan borból készült italok, amelyek a bortörvény előírásaiban szereplő bor fogalmának nem felelnek meg, azonban gyárthatók és forgalmazhatók, ha az alkohol csökkentés során a bor térfogatcsökkenése a 25%- ot nem éri el, továbbá:
- borból, az alkoholtartalom csökkentésére kíméletes termikus eljárások, membrános kezelések használhatók,
1. az előállításhoz asztali bort vagy m.t. minőségi bort használtak fel.
A védett eredetű és a m.t. különleges minőségű bor felhasználása csökkentett alkohol-tartalmú bor készítésére tilos.
- a készítés során az alkoholtartalom csökkentésére folyékony szén-dioxidos
extrakció is alkalmazható,
- az alkoholtartalom legalább 0,5% vol és legfeljebb 4,0% vol legyen.
- a
Szerkesztette: Lapoda Multimédia
Maradjon online a Kislexikonnal Mobilon és Tableten is
|