Csökkentett alkoholtartalmú borból készült habzó ital
Az alkohol eltávolítására, kíméletes termikus eljárásos, membrános kezeléssel , erjesztéssel vagy szén-dioxid hozzáadásával Habzó italok készülnek, a 2. pont előírásaiban leírt csökkentett alkoholtartalmú borból, ha a bor térfogatcsökkenése a 25%-ot nem éri el.
- az előállításhoz asztali bort vagy m.t. minőségi bort használtak fel. A védett eredetű és az m.t. különleges minőségű bor felhasználása csökkentett alkoholtartalmú borból készült habzó ital készítésére tilos.
- a készítés során az alkohol eltávolítására folyékony szén-dioxidos extrakció is alkalmazható;
- az alkoholtartalma legalább 0,5% vol és legfeljebb 4,0% vol legyen;
- a
Szerkesztette: Lapoda Multimédia
Maradjon online a Kislexikonnal Mobilon és Tableten is
|