Kisszótár


Magyar Magyar Angol Angol
Életkerék... ----

Magyar Magyar Német Német
Életkerék... ----

Címszavak véletlenülCímszó:
Tartalom:

Életkerék

Az életkerék olyan önismereti eszköz, mely segít megtalálni az élet azon szegmensét, melyben változtatásokra, fejlődésre van szükség. A kerék az élet körforgását szimbolizálja, az érzéseket, az érzetet, az értelmezést, majd az ezekből adódó szándékolt célt és az oda vezető cselekvést a kerék szimbolikus küllői jelképezik.

Az életkerék megrajzolásakor elegendő elképzelni, hogy az egyes területeken milyen volt boldognak, elégedettnek lenni. Ez a viszonyítási pont, azaz 100 %. Ez az érzés az etalon, ehhez kell hasonlítani a pillanatnyi élethelyzetre vonatkozó érzetet. A küllők különféle életterületet jelképeznek, melyeken be kell jelölni a jelenlegi állapotot.

Az életünk is, mint a kerék, akkor halad jól, ha mindig forog, ha kerek. Ha megvizsgáljuk a kitöltött életkereket, a kerék "tulajdonosa" megállapíthatja, hogy hány küllőnél jelölt be alacsony értéket. Tud forogni a kerék? Elakad? Ha őszintén szembenéz érzéseivel, akkor egyértelműen meghatározhatók azok az életterületek, amelyeken "dolgozni" kell. A 70% feletti életterületek általában rendben levőnek nevezhetők és a szinten tartásra kell törekedni. A 25-30% alatti területeknél nagy gond van, érdemes szakember segítségét kérni. A köztes mezőkben van lehetőség arra, hogy önerőből gyors fejlődés legyen elérhető.

Szerkesztette: Lapoda MultimédiaMaradjon online a Kislexikonnal Mobilon és Tableten is