Kisszótár


Magyar Magyar Angol Angol
Farsangi fá... ----

Magyar Magyar Német Német
Farsangi fá... ----

Címszavak véletlenül



Címszó:
Tartalom:

Farsangi fánk

zsirban sült, édes, kelt tészta élesztő, cukor tej (v. tejfel), tojás, finom liszt és vajból, mely vegyüléket a megkelés után gyengéden kis ujjnyi vastagra kinyujtva, és pogácsaszurkálóval kiszurva, másodszori kelésnek vetnek alá. Ezután két fánk közé egy kevés gyümölcsizt, leginkább barackizt tesznek, gyengén egymáshoz nyomják és forró zsirban csukott lyuk fölött zsemlyeszinüre sütik. meleg helyen itatós papirral borított szitára teszik, s ha az egész adag kész, csinosan tálalva, vaniliás cukorral meghintve, feladják. A sikerült fánk egyik főkelléke a körületét képező fehér szegély.

Forrás: Pallas Nagylexikon



Maradjon online a Kislexikonnal Mobilon és Tableten is