Legyen Ön is szerkesztőnk!
Küldjön be címszót!

Pályázatok

Kisszótár


Magyar Magyar Angol Angol
Filet... ----

Magyar Magyar Német Német
Filet... ----

Címszavak véletlenül



Legújabb kommentek



Címszó:
Tartalom:

Filet

(franc. ejtsd: filé), párolt s mártással feladott szelet, mely következőképpen készül: a két ujjnyi vastagra szeletelt hust szalonnával megtüzdelik, egy lábasban só és paprikával füszerezik, tejfel és vágott petrezselyem hozzátételével egymásra rakva hosszabb ideig (1-1 1/2 óráig) abálják, azután a szeleteket a tálon egymás mellé helyezik, saját levökben burgonya v. rizs szegély mellett asztalra adják. Legszokottabb a marha, ürü és borju F. - F. a textiliparban vékony cérnából készült hálószerü szövet.

Forrás: Pallas Nagylexikon



Szóljon hozzá!


Neve: (megjelenik)

E-mail címe: (nem jelenik meg)

Üzenete:



Maradjon online a Kislexikonnal Mobilon és Tableten is