Kisszótár


Magyar Magyar Angol Angol
Hideg étele... ----

Magyar Magyar Német Német
Hideg étele... ----

Címszavak véletlenülCímszó:
Tartalom:

Hideg ételek

A hideg ételek fogalma hosszú igeig. Egy egyhangú salátás és felvágottas készítmények csoportját jelölte. Napjaink konyhája, azonban nem nélkülözheti az egészséges táplálkozás minden igényét kielégítő hideg ételek választékát.

Táplálkozásélettani szempontból jelentősen befojásolják az emésztés folyamatát. A nyers-rostos anyagok, valamint a harmónikusan fűszerezett készítmények kedvezően hatnak az étkezés folyamatában.

A hidegen felszolgált készítmények, étvágygerjesztő hatásúak, és könnyen emészthetőek, azonban a tápanyagok teljes arzenálja felvonultatható, így önálló ételékként is adhatóak.

A hideg ételek készítése sokakban egy misztikumként jelenik meg, holott a mindennapi gyakorlatban könnyebb egy hideg étel elkészítése, mint egy bonyolult fűszerezésű és elkészítésű húsétel. Kötetünk olyan készítményeket tartalmaznak, amellyek könnyen elkészíthetőek, nem szükseges egy mesterszakács meghívása az ünnepi fogadás elkészítésehez.

A szemet gyönyörködtető készítmények bizonyos fantáziát és esztétikumot igényelnek, ami kis gyakorlással elsajátítható. A készítési és tálalási módszerekhez leírásaink pontos információkat tartalmaznak. Segítségül, néhány nyersanyag előkészítéséhez teszünk ajánlatot.

Szerkesztette: Lapoda MultimédiaMaradjon online a Kislexikonnal Mobilon és Tableten is