Kisszótár


Magyar Magyar Angol Angol
Húskétszers... ----

Magyar Magyar Német Német
Húskétszers... ----

Címszavak véletlenül



Címszó:
Tartalom:

Húskétszersült

(húsbiscuit), húsnak vagy némely alkotórészeinek keveréke liszttel, kenyérformára kisütve. Legkevésbé tápláló az, mely húskivonatból (l. o.) és kenyértésztából készül, de izletes levesek készítésére igen alkalmas. Jóval táplálóbbak, de kevésbé izletesek, a buzalisztből és beszárított vérből v. húslisztből készült H.-ek. Gail Borden Texasban szörpsürüségig bepárolt húslevest buzaliszttel sütött kenyérformába; ez a készítmény 32% húsrészt tartalmaz, de a fehérjék nélkül. Thiel apróra vagdalt friss húst hideg vizzel von ki és az utóbbit, mely tehát bizonyos mennyiségü fehérjét is tartalmaz, alakítja liszttel tésztává. 1,5 kg. marhahúsból és 6 kg. buzalisztből ilyen módon 7 kg. H. lesz. Jacobsen a kész húskivonatot használja a tészta készítéséhez, mig a Carne pura-társaság finom buzalisztből, cukorból, vajból, tejből és körülbelül 22% húsporból állítja elő a maga gyártmányát. A H. az angol és az orosz hadseregben és tengerészetben be van vezetve. Elkészítése abban áll, hogy porrá törve vizben, sóval és fűszerrel mintegy 20 percig levessé főzzük.

Forrás: Pallas Nagylexikon



Maradjon online a Kislexikonnal Mobilon és Tableten is