Kisszótár


Magyar Magyar Angol Angol
kocsonya jelly
kocsonyás gelatinous
kocsonyás pulpy
kocsonyásít... to jelly
kocsonyásod... to jell
kocsonyásod... to jelly
kocsonyásod... to sheet
kocsonyasze... gelatinefor...
kocsonyasze... gelatinform...
kocsonyasze... gelatinoid

Magyar Magyar Német Német
kocsonya Sulz (e)
kocsonya & ... Gallerte (e...

Címszavak véletlenül



Címszó:
Tartalom:

Kocsonya

hús-, csont- és állati bőrökből kifőzött tömény enyvoldat, mely a kihülés után megalszik. A magyar konyhán disznóaprólékból készül, melyet besózva s vizzel bőven feleresztve egy kevés foghagymával 3-4 óra hosszat lassu forrás mellett főznek meg. Levét tiszta ruhán átszűrjük s az üveg- v. porcellántálba rakott húsdarabokra öntjük és hideg helyre tesszük, hogy megfagyjon, azután ecettel, olajjal adjuk fel. A szép K. átlátszó. - K., a növényeké l., Gyümölcskocsonya.

Forrás: Pallas Nagylexikon



Maradjon online a Kislexikonnal Mobilon és Tableten is