Legyen Ön is szerkesztőnk!
Küldjön be címszót!

Pályázatok

Kisszótár


Magyar Magyar Angol Angol
lekvár cream-puff
lekvár creampuff
lekvár jam
lekvár jelly
lekvár wimp
lekváros te... Swiss roll
lekváros üv... jar

Magyar Magyar Német Német
lekvár Mus (s)

Címszavak véletlenül



Legújabb kommentek



Címszó:
Tartalom:

Lekvár

gyümölcsíz, mely a gyümölcsnek cukor nélkül vagy cukorral való sűrű péppé főzése által jön létre, cukor nélkül különösen a szilvát, szőllőt és a cseresznyét főzik, mig a többi gyümölcsöt többnyire oly arányban édesítik, hogy amennyi a magnélküli nyers gyümölcs súlya, annyi cukrot adnak hozzá. A cukorral készítet gyümölcsízeknél a főzést kikerülhetjük, ha az áttört (passzirozott) gyümölcsöt a porrá törött cukorral 3 óra hosszat szakadatlanul keverjük s üvegbe téve és légmentesen lekötve 10-15 percig gőzöltetjük (dunsztba tesszük).

Forrás: Pallas Nagylexikon



Szóljon hozzá!


Neve: (megjelenik)

E-mail címe: (nem jelenik meg)

Üzenete:



Maradjon online a Kislexikonnal Mobilon és Tableten is