Kisszótár


Magyar Magyar Angol Angol
Omelette... ----

Magyar Magyar Német Német
Omelette... ----

Címszavak véletlenül



Címszó:
Tartalom:

Omelette

frarancia elnevezése a palancsintához hasonló, de csak egy oldalon sült s kissé vastagabb tésztának, melybe annyi tojást tesznek, ahány kanál cukrot s fele mennyiségű lisztet; ha a tojások fehérje hab alakjában jő a nyers tésztába, akkor O. soufflée, azaz felfújt a neve. Töltetlenül v. töltve szerepel; tölteléke részint sós (vágott hús, turó vagy füvek), részint édes (különféle gyümölcsíz); ha melegen töltik meg s hirtelen tekerccsé alakítják, újólag a sütőbe kerül s miután kissé átsült, szeletekbe vágják és igy adják asztalra.

Forrás: Pallas Nagylexikon



Maradjon online a Kislexikonnal Mobilon és Tableten is