Kisszótár


Magyar Magyar Angol Angol
paprika green peppe...
paprika paprika
paprika pepper
paprika red pepper
paprikajanc... harlequin
paprikajanc... punch

Magyar Magyar Német Német
paprika Paprika (r)...
paprikajanc... Kasperie (r...
paprikás cs... Paprikahuhn...

Címszavak véletlenül



Címszó:
Tartalom:

paprika

A paprikafajták széles választéka áll rendelkezésükre a hideg ételek készítéséhez. Az édespaprikák közül a sárga, a zöld, a piros és a tölteni való paprikák főleg saláták készítesére és töltésre alkalmasak. A paradicsompaprika fajták közül a sötétzöld színű díszítésre és saláta készítesére, míg a piros fajta ételízesítő vitapric készítésére, töltésre és díszítésre is alkalmas. A csípős paprikák fajtái közül a hegyes zöld és piros színű paprika díszítésre, az apró csili, cseresznye és gyufapaprika inkább ízesítésre alkalmas. A töltehez használt paprikákat változatosan készíthetjük elő. Háztartásokban leggyakrabban nyersen-töltve készítik, ez természetese helyes, mivel a vitamin tartalma teljes mértékben megmarad a szervezet részére. Étteremben, ezenkívül úgy is elkészítik, hogy forró olajban vagy roston megsütik. Vékony héjját eltávolítják és a belső részét kikaparják, felhasználásig sós borsos, ecetes-olajos pácban tárolják. Ennek az a jelentősége, hogy több aroma anyagot tartalmaz, könnyebben tölthető és szeletelhető, de nagy százalékban a vitamintartalma is megmarad.

Szerkesztette: Lapoda Multimédia

Kapcsolódás



Maradjon online a Kislexikonnal Mobilon és Tableten is