Legyen Ön is szerkesztőnk!
Küldjön be címszót!

Pályázatok

Kisszótár


Magyar Magyar Angol Angol
paradicsom heaven
paradicsom love-apple
paradicsom paradise
paradicsom tomato
paradicsomi... pie in the ...
paradicsomk... tin of toma...

Magyar Magyar Német Német
paradicsom Paradeis (r...
paradicsom Tomate (e)
paradicsom ... Paradies (s...

Címszavak véletlenül



Legújabb kommentek



Címszó:
Tartalom:

paradicsom

A hidegkonyhai készítmények egyik legjelentősebb nyesranyaga a paradicsom. Több fajtája közül a salátaparadicsomot, a koktélparadicsomot és a húsparadicsomot használjuk. A kemény, érett, egyforma nagyságú paradicsomokat válasszunk a töltött készitményekhez. A paradicsom száránál körbevágjuk, majd forrásban lévő vízbe mártjuk. Pár pillanat után kiemeljük és jeges vízbe tesszük, ezáltal a vékony héja megreped. Bőrét tisztítókés segítségével lehúzzuk. A paradicsom felső egyharmad részét levágjuk, alsó részéből a magokat kiskanál segítségével kikaparjuk. A belső üreges részt sóval és borssal ízesítjük. Az így előkészített paradicsomokat krémekkel, salátákkal tölthetjük, majd visszahelyezzük a tetejüket, amelyet vajkrémmel díszítünk úgy, hogy celofánból kis tölcsért készítünk, ebbe töltjük a krémet. Apró pontokat, csigavonalat, rácsozatot rajzolunk a tetejére. A koktélparadicsom fürtös termésű, cseresznye nagyságú, díszítésre használjuk, bőrét nem húzzuk le. A saláták készítésehez a húsosparadicsomot hasonlóan készítjük elő, mint a töltött paradicsomnál, de szeletelve, darabolva használjuk fel.

Szerkesztette: Lapoda Multimédia



Szóljon hozzá!


Neve: (megjelenik)

E-mail címe: (nem jelenik meg)

Üzenete:



Maradjon online a Kislexikonnal Mobilon és Tableten is