Kisszótár


Magyar Magyar Angol Angol
programozás... ----

Magyar Magyar Német Német
programozás... ----

Címszavak véletlenülCímszó:
Tartalom:

programozás

Általános értelemben valamely feladat, munkamenet, folyamat tervének elkészítése. Rendszerint a feladat elemzését, részekre bontását, ütemezését, valamint az egyes részműveletek végrehajtására vonatkozó utasítások előírását is jelenti. (Pl. termelésprogramozás.)


A számítógépek előírt működéséhez szükséges előkészítő műveletek, előírások, utasítások összeállítása. Fontosabb fázisai: a feladat megfogalmazása, a szervezési előírások, ill. megoldási algoritmusok afapján annak elemzése, a program tervezése. A fázis eredménye sok esetben folyamatábra (blokkdiagram). A program kódolása annak valamely konkrét, a számítógép által érthető programozási nyelven való megfogalmazása, ill. ábrázolása. A programozás befejező fázisai: a kész program ellenőrzése, tesztelése, próbafuttatása (belövése), a szükséges dokumentáció elkészítése, esetleg beillesztése a programkönyvtárha.


Az alkalmazott matematika újabban kialakult ága, mely a matematikailag megfogalmazható feladatok egy osztályának lehetséges és optimális megoldását keresi és vizsgálja. (Lineáris programozás, egész-értékű programozás stb.)

Szerkesztette: Lapoda Multimédia

KapcsolódásMaradjon online a Kislexikonnal Mobilon és Tableten is