Kisszótár


Magyar Magyar Angol Angol
saláták... ----

Magyar Magyar Német Német
saláták... ----

Címszavak véletlenül



Címszó:
Tartalom:

saláták

A salátak készítése a hidegkonyhai munka szerves része. Táplálkozási szempontból igen jelentős készítmények, hiszen magas vitamin-, ásványi- és rostanyagtartalmuk miatt a szervezet nélkülözhetetlen anyagait tartalmazzák. Az egészséges étkezéshez kiválóan hozzájárulnak, mivel ásványi anyagaik a szervezet sav-bázis egyensúlyát karbantartják. A saláták szerepe étrendünkben sokáig csak a savanyúság fogalmával volt egyenlő, ami téves felfogás. Ma már a turizmus elterjedésével egyre többen ismerik fel a salátafogyasztás jelentőségét. A salátak készítésénéljelentős szerepe van az öntetek /dresszingek/ készítésének, ízesítésének. A kevert saláták készítésénél fontos, hogy az előkészített nyersanyagokat és az öntetet is jól ízesítsük. A nyers saláták előkészítésénél figyelmesen és tisztán kell dolgoznunk, mivel ezeket a készítményeket nem főzzük.

Szerkesztette: Lapoda Multimédia



Maradjon online a Kislexikonnal Mobilon és Tableten is