Kisszótár


Magyar Magyar Angol Angol
Tiroli boro... ----

Magyar Magyar Német Német
Tiroli boro... ----

Címszavak véletlenül



Címszó:
Tartalom:

Tiroli borok

italok

Tirolt általában enyhe éghajlata igen alkalmassá teszi a bortermelésre; évi termelése 700-800,000 hl.-re tehető. Legfőbb és legértékesebb belföldi szőllőfajták: a teroldigo és lagrein, ezenkivül marzemino és negrara, melyekből részben kiváló minőségü vörös borokat nyernek. Legjobb és leghiresebb T.: St. Magdalena, Hörtenberg, Laitach, St. Justina, St. Valentin stb. A szőllőt többnyire lugasra mívelik s ősszel a termést azonnal eladják, tehát erjesztéssel csak nagyobb pincék és pinceegyesületek foglalkoznak. V. ö. Mach E., Der Weinban und die Weine Deutschtirols (1894).

Forrás: Pallas Nagylexikon



Maradjon online a Kislexikonnal Mobilon és Tableten is