trópusi gyümölcsök
Az ananász a legváltozatosabb formákban a
hidegételek díszítője, körete lehet.
Nagy mennyiségben, tartósítva használjuk fel, főleg
a kevert saláták készítésénél.
A friss ananászt egészben vagy hámozva is
elkészíthetjük. Az egészben hagyott
ananász tetejét levágjuk a rajta lévő zöld résszel
együtt belsejét kivájjuk, ebbe
különböző salátákat tölthetünk. Díszesen
formázhatjuk, majd hideg húsételek,
dísztálak körítésére tesszük a tálra.
Mangó : zöld vagy piros fajtája van, az
őszibarachoz hasonló húsa van. Magját
eltávolítva tölthetjük, de a saláták alkotóeleme is
lehet.
Kiwi : barna, szőrös héja alatt üdezöld szinű húsa
van, szeleteléskor tünik elő a
köralakban elrendeződött magos része, ami fekete
színű. Kedvelt díszítőanyag a
szárnyas, a borjú és a vadételek mellé.
Papaya : a dinnyefa termése, sargás héjja van,
félbevágva húsa rózsaszínes
árnyalatú. Közepében sok mag található, amit
előkészítéskor eltávolítunk.
Nyersen, jól lehűtve, töltve tálaljuk.
Ismertetésünkben a gyakrabban vásárolható illetve
egy-egy könnyen elérhető
déligyümölcs található. Természetesen a
gyümölcsöknek számos fajtájuk van
ezenkívül amik színesebbé tehetik a hideg
készítményeinket.
Szerkesztette: Lapoda Multimédia
Kapcsolódás
Maradjon online a Kislexikonnal Mobilon és Tableten is
|