Kisszótár


Magyar Magyar Angol Angol
Turbolya... ----

Magyar Magyar Német Német
Turbolya... ----

Címszavak véletlenül



Címszó:
Tartalom:

Turbolya

A francia konyha által használt „fines herbes”, azaz finom fűszernövények egyike. Csipkés levelei vannak, ellenállhatatlan, könnyű ánizs illata van.
Termesztése: Vesd el a magokat tavasszal, félig árnyákos komposzttal dúsított földbe. Nyáron a sok naptól gyorsan kimagzik.
Betakarítás: Csipkedd le a friss zöld leveleket.
Főzés: Zöldség- és csontleves, baromfiételek, mártások ízesítője. Kiváló még sült húsok, főleg báránysültek, tojásételek fűszerezésére is. Mindenféle gomba, gombás ételek és gombás mártások elengedhetetlen fűszere.

Turbolya



Maradjon online a Kislexikonnal Mobilon és Tableten is