Legyen Ön is szerkesztőnk!
Küldjön be címszót!

Pályázatok

Kisszótár


Magyar Magyar Angol Angol
uborka cucumber
uborkafára ... pip-squeak
uborkafára ... pipsqueak
uborkafára ... upstart
uborkagyalu... slicer
uborkaorr proboscis, ...
uborkaszele... slicer
uborkaszezo... layoff
uborkaszezo... silly seaso...

Magyar Magyar Német Német
uborka Gurke (e)

Címszavak véletlenül



Legújabb kommentek



Címszó:
Tartalom:

uborka

Az összetett, kevert saláták, koktélok alapanyaga lehet. Friss és tartósított formájában is felhasználjuk. A tartósított ecetes, vizes, kovászos és csemege ízesítésű uborkákat hámozva, szeletelve, darabolva használjuk fel. Tölthetjük, de ebben az esetben félbevágjuk és a magházát eltávolítjuk.
A friss uborkák fajtái közül a melegházi salátauborkát (kigyóuborka) friss zsenge állapotban zöld héjával együtt készíthetjük. A hagyományos uborkafajták előkészítésénél a héját mindig eltávolítjuk.
Az uborkaféléket előkészítés után különböző krémekkel tölthetjük. Jellegében hozzáillő díszítőanyaggal díszítjük és aszpikkal fényezzük. Szeletelve, darabolva salátákhoz készítjük elő. Díszítőkéssel formázva hidegtálak díszítő eleme is lehet.

Szerkesztette: Lapoda Multimédia



Szóljon hozzá!


Neve: (megjelenik)

E-mail címe: (nem jelenik meg)

Üzenete:



Maradjon online a Kislexikonnal Mobilon és Tableten is